Batátové hranolky s krémem

60 min.
Slovensko

Ingredience

    • 1kusBrambory sladké (Batáty)
    • 1lžíceSkořice mletá
    • 2špetkystévie
    • 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
  • Vanilkový krém
    • 70mililitrůZakysaná smetana
    • 1kusVanilkový lusk
    • 1lžíceSirup javorový
    • 180mililitrůŘecký jogurt
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
854 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný a omytý batát (okolo 1kg) nakrájíme na hranolky.
  • 2
    Do igelitového sáčku dáme mletou skořici, 1-2 špetku stévie a Maizenu, směs promícháme, pak do sáčku postupně dáme hranolky a vše protřepeme tak, aby se hranolky obalily kořením stejnoměrně. Plech si vyložíme pečícím papírem a hranolky poklademe na papír tak, aby bylo mezi nimi místo. Po 15-20 minutách hranolky obrátíme a pečeme je dalších 15-20 minut dozlatova.
  • 3
    Mezi tím, než se hranolky upečou připravíme vanilkový krém: do misky dáme bílý jogurt, kysanou smetanu, z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme semínka, podle chuti přidáme javorový sirup. Vše promícháme a dáme na chvilku do chladničky.
  • 4
    Upečené batátové hranolky podáváme s vanilko-jogurovým krémem. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.