Batátové hranolky s krémem
60 min.
Ingredience
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 1lžíceSkořice mletá
- 2špetkystévie
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- Vanilkový krém
- 70mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžíceSirup javorový
- 180mililitrůŘecký jogurt
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
854 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný a omytý batát (okolo 1kg) nakrájíme na hranolky.
- 2Do igelitového sáčku dáme mletou skořici, 1-2 špetku stévie a Maizenu, směs promícháme, pak do sáčku postupně dáme hranolky a vše protřepeme tak, aby se hranolky obalily kořením stejnoměrně. Plech si vyložíme pečícím papírem a hranolky poklademe na papír tak, aby bylo mezi nimi místo. Po 15-20 minutách hranolky obrátíme a pečeme je dalších 15-20 minut dozlatova.
- 3Mezi tím, než se hranolky upečou připravíme vanilkový krém: do misky dáme bílý jogurt, kysanou smetanu, z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme semínka, podle chuti přidáme javorový sirup. Vše promícháme a dáme na chvilku do chladničky.
- 4Upečené batátové hranolky podáváme s vanilko-jogurovým krémem. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.