Batátové žemličky s rozinkami
80 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory sladké (Batáty)
- 120mililitrůVoda pitná
- Těsto
- 30gramůRozinky tmavé
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 45gramůMléko odtučněné sušené
- 30gramůCukr třtinový
- 7gramůDroždí sušené
- 1špetkaSůl
- 120mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 200gramůMarmeláda jahodová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Batáty oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zvolna půl hodiny. Scedíme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přisypeme rozinky, mouku, sušené mléko, špetku soli, zalijeme teplou vodou, přidáme olej a vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme. Těsto by se nemělo lepit. Necháme pod ubrouskem 45 minut odležet. Opět dobře prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut.
- 2Z těsta vytvarujeme 12 žemliček, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a necháme kynout ještě 15 minut. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.
- 3Vychladlé žemličky podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.