Bavoráky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůKompot jahodový
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku nalijeme mléko, trochu ho zahřejeme, přidáme 1 lžíci vanilkového cukru, rozdrobené droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, zbylý vanilkový cukr, sůl, přidáme kvásek, vypracujeme hladké těsto, aby nelepilo na ruce a na teplém místě necháme vykynout 30 minut.
- 3Vykynuté těsto přendáme na vál, těsto válečkem rozválíme na velký plát a skleničkou vykrajujeme kolečka, které v pánvi na rozehřátém oleji pečeme dorůžova.
- 4Do misky vylijeme smetanu, přidáme jahody, rozmixujeme a vzniklou směsí upečené bavoráky na talíři poléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.