Bavoráky

50 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 3decilitryMléko polotučné
    • 30gramůDroždí
    • 1lžičkaSůl
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůCukr vanilka
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 250gramůKompot jahodový
    • 1,5decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku nalijeme mléko, trochu ho zahřejeme, přidáme 1 lžíci vanilkového cukru, rozdrobené droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, zbylý vanilkový cukr, sůl, přidáme kvásek, vypracujeme hladké těsto, aby nelepilo na ruce a na teplém místě necháme vykynout 30 minut.
  • 3
    Vykynuté těsto přendáme na vál, těsto válečkem rozválíme na velký plát a skleničkou vykrajujeme kolečka, které v pánvi na rozehřátém oleji pečeme dorůžova.
  • 4
    Do misky vylijeme smetanu, přidáme jahody, rozmixujeme a vzniklou směsí upečené bavoráky na talíři poléváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.