Bavorské jablečné koláčky s vanilkovou šlehačkou

40 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do mísy, postupně metličkou všleháme mléko, špetku soli a vejce. Necháme 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  • 2
    Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, ihned potřeme citronem. Do polotuha ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem.
  • 3
    V pánvi rozpálíme máslo, jablečné kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova, po každé straně cca 4-5 minut.
  • 4
    Obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicovým cukrem. Rozdělíme na talíře, doplníme vanilkovou šlehačkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.