Bavorské jablečné koláčky s vanilkovou šlehačkou
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr vanilka
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyJablka
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy, postupně metličkou všleháme mléko, špetku soli a vejce. Necháme 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- 2Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, ihned potřeme citronem. Do polotuha ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem.
- 3V pánvi rozpálíme máslo, jablečné kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova, po každé straně cca 4-5 minut.
- 4Obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicovým cukrem. Rozdělíme na talíře, doplníme vanilkovou šlehačkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.