Bavorské vdolečky

40 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1295 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
90 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozetřeme droždí s trochou cukru. Přilijeme polovinu mléka, přidáme lžíci mouky, promícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    Máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme žloutky a dobře je zapracujeme. Přilijeme kvásek, rum, přidáme sůl a citronovou kůru. Postupně přidáváme mouku a zbylé mléko. Vypracujeme hladké a vláčné těsto.
  • 3
    Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
  • 4
    Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát silný asi 1 cm. Vykrajovátkem na koblihy nebo obrácenou skleničkou vykrájíme kolečka, přikryjeme je utěrkou, necháme ještě 30 minut kynout.
  • 5
    Uprostřed každého vdolku vymáčkneme důlek a vdolečky smažíme pod pokličkou na pánvi v dostatečném množství oleje asi 3 minuty dozlatova. Potom bez pokličky smažíme z druhé strany a vyjmeme.
  • 6
    Hotové vdolečky ozdobíme povidly a ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Šárka
st 16. 10. 2013
Dobré!
Casi Bella
po 19. 8. 2013
Opravdu výborné vdolky!!! A to jsem tentokrát vynechala rum a šlehačku zaměnila za zakysanou smetanu.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Výborná klasika. Na tom se prostě nedá nic pokazit a kdo má rád sladké, neměl by váhat. Jednoduché, a moc chutné.