Bavorské vdolky ála Šroubek
30 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 200gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
58 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.
- 2Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.
- 3Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.
- 4Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Bavorské vdolky ála Šroubek
Výborné, výborné a ještě jednou výborné!!! S povidly a zakysanou smetanou, jsou nejlepší. Vřele doporučuji!!!!