Bavorský krém s tvarohem a vanilkou
20 min.
Ingredience
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 440gramůTvaroh měkký bez tuku
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžíceAspartam
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom plátky vyjmeme a necháme rozpustit ve 3 lžících teplé vody.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh.
- 3V míse metličkou rozšleháme tvaroh ochucený zrníčky z vanilkového lusku, zlehka zapracujeme sníh z bílků a přidáme tekutou želatinu. Šleháme ještě 2-3 minuty. Krém osladíme aspartamem podle chuti.
- 4Dezert necháme do druhého dne v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.