Bazalkové pesto s avokádem

12 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
539 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čerstvé omyté bazalky a máty otrháme lístky, dáme je do mixéru, přidáme vyškrabanou dužinu z jednoho avokáda, nadrobno posekané vlašské ořechy, pokrájené očištěné stroužky česneku, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia, olej, sůl, pepř, limetkovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka na konzistenci pyré.
  • 2
    Hotové pesto dáme do čisté sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Pesto v lednici vydrží 3 dny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.