Bazalkové pesto s avokádem
12 min.
Ingredience
- 3hrstiBazalka
- 1hrstMáta
- 1kusAvokádo
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůSýr Gran Moravia
- 40gramůOřechy vlašské
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl mořská
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
539 mg
Postup přípravy
- 1Z čerstvé omyté bazalky a máty otrháme lístky, dáme je do mixéru, přidáme vyškrabanou dužinu z jednoho avokáda, nadrobno posekané vlašské ořechy, pokrájené očištěné stroužky česneku, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia, olej, sůl, pepř, limetkovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka na konzistenci pyré.
- 2Hotové pesto dáme do čisté sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Pesto v lednici vydrží 3 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.