Bažant dušený na bílém víně

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
73 g
Sacharidy
2 g
Cukr
240 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách, přelijeme brandy a krátce povaříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
  • 2
    Během dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
  • 3
    Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře.
  • 4
    Do šťávy přilijeme víno, krátce ji povaříme a když mírně zhoustne, podlijeme jí porce bažanta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.