Bažant dušený na bílém víně
100 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVepřový bok
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSherry brandy
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
73 g
Sacharidy
2 g
Cukr
240 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách, přelijeme brandy a krátce povaříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
- 2Během dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
- 3Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře.
- 4Do šťávy přilijeme víno, krátce ji povaříme a když mírně zhoustne, podlijeme jí porce bažanta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.