Bažant dušený se žampiony
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 3300gramůBažant obecný
- 30gramůSůl
- 50gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
48 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
540 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bažanta očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Prsa a stehna protkneme slaninou, vně i uvnitř osolíme a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
- 2Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na tuku do zlatavé barvy. Zastříkneme vodou, vložíme bažanty, přidáme polovinu dávky másla a za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Během dušení doléváme vodu a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
- 3Udušené maso vyjmeme, šťávu rozředíme podle potřeby vodou, přisolíme a procedíme.
- 4Žampiony opláchneme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na zbylé polovině másla. Přidáme je do procezené šťávy a krátce povaříme.
- 5Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby. Na talíř dáme část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), přelité šťávou se žampiony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.