Bažant dušený se žampiony

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
48 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
540 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažanta očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Prsa a stehna protkneme slaninou, vně i uvnitř osolíme a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
  • 2
    Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na tuku do zlatavé barvy. Zastříkneme vodou, vložíme bažanty, přidáme polovinu dávky másla a za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Během dušení doléváme vodu a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
  • 3
    Udušené maso vyjmeme, šťávu rozředíme podle potřeby vodou, přisolíme a procedíme.
  • 4
    Žampiony opláchneme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na zbylé polovině másla. Přidáme je do procezené šťávy a krátce povaříme.
  • 5
    Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby. Na talíř dáme část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), přelité šťávou se žampiony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.