Bažant na másle
75 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 12gramůSůl
- 4gramyKmín celý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
- 300gramůKompot jablečný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku poklademe plátky másla, na ně vyskládáme porce bažanta, na každou porci ještě položíme plátek másla, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pekáček odkryjeme, porce bažanta polijeme máslem z pekáčku, podle potřeby podlijeme troškou vody a dopečeme.
- 2Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a podáváme s jablečným kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.