Bažant na másle

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku poklademe plátky másla, na ně vyskládáme porce bažanta, na každou porci ještě položíme plátek másla, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pekáček odkryjeme, porce bažanta polijeme máslem z pekáčku, podle potřeby podlijeme troškou vody a dopečeme.
  • 2
    Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a podáváme s jablečným kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.