Bažant v zelných listech
120 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 200gramůSlanina vepřová
- 40gramůSádlo škvařené
- 1decilitrVoda pitná
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžíceSůl
- 1kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1526 kcal
Bílkoviny
143 g
Tuky
86 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a dobře omytého bažanta osolíme. V pekáči rozpustíme sádlo a na kostičky pokrájenou slaninu. Do pekáče položíme celého bažanta, pečeme při 175°C téměř do měkka a poléváme výpekem.
- 2Čerstvé zelné listy z hlávky rozebereme, omyjeme a spaříme horkou vodou. Když je bažant měkký, vyjmeme ho z pekáče, celého zabalíme do zelných listů a převážeme provázkem. Vložíme ho zpět do pekáče a podlijeme vínem s vodou. Bažanta dopečeme za občasného polévání výpekem. Podáváme na zelných listech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.