Bažant v zelných listech

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1526 kcal
Bílkoviny
143 g
Tuky
86 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a dobře omytého bažanta osolíme. V pekáči rozpustíme sádlo a na kostičky pokrájenou slaninu. Do pekáče položíme celého bažanta, pečeme při 175°C téměř do měkka a poléváme výpekem.
  • 2
    Čerstvé zelné listy z hlávky rozebereme, omyjeme a spaříme horkou vodou. Když je bažant měkký, vyjmeme ho z pekáče, celého zabalíme do zelných listů a převážeme provázkem. Vložíme ho zpět do pekáče a podlijeme vínem s vodou. Bažanta dopečeme za občasného polévání výpekem. Podáváme na zelných listech.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.