Bažantí paštička v kapustě
50 min.
Ingredience
- 400gramůBažantí stehno
- 200gramůKapusta hlávková
- 5gramůSůl
- 150gramůKuřecí prsa
- 5gramůPepř cayenský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
309 mg
Postup přípravy
- 1Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Silná žebra skrojíme naplocho. Troubu předehřejeme na 100 °C.
- 2Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Kuřecí i bažantí prsíčka okořeníme solí a cayenským pepřem a najemno rozšleháme v mixéru. Postupně přidáváme ledovou smetanu. Směs ochutíme citronovou šťávou. Bažantí filety potřeme směsí a zavineme do kapustových listů.
- 3Rozehřejeme trochu másla a kapustové závitky lehce osmažíme. Závitky rozložíme na plech do předehřáté trouby, přilijeme výpek a pečeme při 100 °C asi 15-20 minut. Závitky vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočinout. Potom závitky nakrájíme našikmo na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.