Bažantí paštička v kapustě

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
309 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Silná žebra skrojíme naplocho. Troubu předehřejeme na 100 °C.
  • 2
    Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Kuřecí i bažantí prsíčka okořeníme solí a cayenským pepřem a najemno rozšleháme v mixéru. Postupně přidáváme ledovou smetanu. Směs ochutíme citronovou šťávou. Bažantí filety potřeme směsí a zavineme do kapustových listů.
  • 3
    Rozehřejeme trochu másla a kapustové závitky lehce osmažíme. Závitky rozložíme na plech do předehřáté trouby, přilijeme výpek a pečeme při 100 °C asi 15-20 minut. Závitky vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočinout. Potom závitky nakrájíme našikmo na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.