Bažantí závitky
65 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
- 250gramůKrůtí prsa
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 5gramůPepř cayenský
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceOlej stolní
- 100gramůŠtěrbák zahradní
- 800gramůBažantí hruď
- 1lžíceKoňak Armaňak
- 50gramůFíky sušené
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMeruňky sušené
- 50gramůDatle sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme.
- 2Připravíme nádivku:
- 3Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub.
- 4Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky.
- 5Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.