Bazlamača
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka kukuřičná
- 130gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
982 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozmícháme vejce, cukr (120 g), citronovou kůru, kukuřičnou mouku a sůl.
- 2Ve formě rozehřejeme olej a do vroucího vlijeme připravenou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 50 minut.
- 3Upečenou bazlamaču pomažeme zakysanou smetanou, pocukrujeme hrubším cukrem a znovu krátce zapečeme.
- 4Moučník nakrájíme na kostky a podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.