Bazlamača

65 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka kukuřičná
    • 130gramůCukr krupice
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 2decilitryZakysaná smetana
    • 1špetkaSůl
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
982 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozmícháme vejce, cukr (120 g), citronovou kůru, kukuřičnou mouku a sůl.
  • 2
    Ve formě rozehřejeme olej a do vroucího vlijeme připravenou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 50 minut.
  • 3
    Upečenou bazlamaču pomažeme zakysanou smetanou, pocukrujeme hrubším cukrem a znovu krátce zapečeme.
  • 4
    Moučník nakrájíme na kostky a podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.