Be-be koláč s hořkou čokoládou

223 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s padesáti pěti gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout.
  • 3
    200 gramů čokolády nastrouháme a odložíme. Želatinu s mlékem ohřejeme ve vodní lázni, až želatina nabobtná. Poté přimícháme zbylý cukr, nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr a rozmíchané žloutky. Směs mícháme až se všechny přísady úplně rozpustí. Poté rendlík se směsí dáme do chladné lázně. Občas mícháme až do chvíle, kdy má směs pokojovou teplotu, poté ji odložíme.
  • 4
    Mixerem ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme dvě lžíce krupicového cukru. Hotový sníh "zabalíme" do krému. Vmícháme i ušlehanou šlehačku.
  • 5
    Směs vlijeme do sušenkového koláče a necháme v ledničce řádně vychladit.
  • 6
    V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.
  • 7
    Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.