Be-be koláč s hořkou čokoládou
223 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 200gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 85gramůMáslo čerstvé
- 280gramůČokoláda hořká
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceŽelatina
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s padesáti pěti gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout.
- 3200 gramů čokolády nastrouháme a odložíme. Želatinu s mlékem ohřejeme ve vodní lázni, až želatina nabobtná. Poté přimícháme zbylý cukr, nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr a rozmíchané žloutky. Směs mícháme až se všechny přísady úplně rozpustí. Poté rendlík se směsí dáme do chladné lázně. Občas mícháme až do chvíle, kdy má směs pokojovou teplotu, poté ji odložíme.
- 4Mixerem ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme dvě lžíce krupicového cukru. Hotový sníh "zabalíme" do krému. Vmícháme i ušlehanou šlehačku.
- 5Směs vlijeme do sušenkového koláče a necháme v ledničce řádně vychladit.
- 6V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.
- 7Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.