Belgická a červená čekanka na šalotce
22 min.
Ingredience
- 400gramůČekanka belgická
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1hrstDatle
- 60gramůŠalotka
- 400gramůČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
7 g
Cukr
866 mg
Postup přípravy
- 1Oba druhy čekanky rozebereme na listy a omyjeme.
- 2Očištěnou šalotku nakrájíme najemno. Z datlí odstraníme pecky a nakrájíme je na malé kousky.
- 3V široké pánvi rozpálíme olej a nejprve cca 2min orestujeme čekanku. Poté přidáme šalotku a datle a na mírném ohni opékáme ještě cca 5min. Dochutíme solí.
- 4Rozdělíme na talíře a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.