Belgické adventní sušenky
65 min.
Ingredience
- 0,3lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaKoření perníkové
- 1kusCukr vanilka
- 60plátkůMandle plátky
- 2,5lžíceSolamyl
- 4lžíceVoda pitná
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Dva plechy vyložíme pečicím papírem a vysypeme plátky mandlí, dřevěné formičky vysypeme Solamylem. Sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, perníkovým kořením, skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem, solí, pokrájeným máslem a žloutkem ušlehaným s mlékem. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do´fólie a necháme v chladničce 30 minut vychladit.
- 3Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále, vyválíme 5 mm silnou placku, vykrájíme kousky tak velké, jako jsou formičky a těsto do nich vtlačíme. Obrácenou formičkou klepneme o vál, sušenky vyklopíme a rozložíme na plechy. Před pečením sušenky potřeme vodou, abychom smyli Solamyl. Pečeme v předehřáté troubě 10 – 15 minut. Na mřížce necháme sušenky vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.