Belgický velikonoční dort

65 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4624 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
482 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky. Poté postupně vmícháme prosátou mouku s kakaovým práškem a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 40 minut.
  • 3
    Upečený korpus opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Povrch dortu potřeme krémem, horní část ozdobíme dobře ušlehanou smetanou a posypeme jemnými plátky oloupaných mandlí.
  • 4
    Krém připravíme z moučné kaše a máslového krému. Ve vodní lázni svaříme v mléce rozšlehanou mouku a vmícháme máslo. Hladkou kaši za občasného míchání necháme vychladnout. V míse utřeme do pěny změklé máslo se žloutkem, prosátým cukrem, kakaovým práškem. Do krému po částech zatřeme moučnou kaši, až vznikne hladký krém.
  • 5
    Šlehačku smícháme s cukrem a ztužovačem a dobře ušleháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.