Běloruský višňový kysel

25 min.

Ingredience

    • 250gramůVišně
    • 200gramůCukr krupice
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 200mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté višně vypeckujeme, posypeme cukrem a necháme stát.
  • 2
    Pecky roztlučeme, zalijeme 500 ml horké vody, přidáme šťávu vykapanou při odpeckování višní a uvedeme do varu. Vaříme 3 minuty, potom odvar přecedíme.
  • 3
    Horkým odvarem zalijeme višně a dáme vařit. Do vařícího roztoku, vlijeme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody, zamícháme, přivedeme do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  • 4
    Višňový kysel podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.