Běloruský višňový kysel
25 min.
Ingredience
- 250gramůVišně
- 200gramůCukr krupice
- 600mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 200mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Omyté višně vypeckujeme, posypeme cukrem a necháme stát.
- 2Pecky roztlučeme, zalijeme 500 ml horké vody, přidáme šťávu vykapanou při odpeckování višní a uvedeme do varu. Vaříme 3 minuty, potom odvar přecedíme.
- 3Horkým odvarem zalijeme višně a dáme vařit. Do vařícího roztoku, vlijeme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody, zamícháme, přivedeme do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 4Višňový kysel podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.