Beránek s pudinkem

70 min.
Česká republika

Ingredience

      • 3kusyVejce slepičí
      • 150gramůCukr krupice
      • 5lžicOlej rostlinný
      • 5lžicVoda pitná
      • 150gramůMouka polohrubá
      • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
      • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
      • 1špetkaCitronová kůra
      • 1lžičkaCitronová šťáva
      • 1špetkaSůl
      • 1lžíceMáslo čerstvé
      • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
      • 3kusyRozinky tmavé
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    249 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    9 g
    Sacharidy
    39 g
    Vláknina
    769 mg
    Cukr
    23 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme olej, horkou vodu, vše vyšleháme do pěny.
    • 2
      Mouku smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým pudinkem, citronovou kůrou a přidáme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, citronové šťávy a špetky soli.
    • 3
      Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V místech, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.
    • 4
      Po upečení necháme ve formě vychladnout a potom opatrně vyklopíme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.