Beránek s pudinkem
70 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 5lžicOlej rostlinný
- 5lžicVoda pitná
- 150gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 3kusyRozinky tmavé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
769 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme olej, horkou vodu, vše vyšleháme do pěny.
- 2Mouku smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým pudinkem, citronovou kůrou a přidáme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, citronové šťávy a špetky soli.
- 3Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V místech, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.
- 4Po upečení necháme ve formě vychladnout a potom opatrně vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.