Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem
90 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 180gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 250gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůKokos - mletý (Kopra)
- Na ozdobení
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 60gramůHera
- Na vymazání formy
- 60gramůHera
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
56 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Volně změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a ještě chvilku třeme. Přimícháme tvaroh, prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme kokos a ještě promícháme.
- 2Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané velikonoční formy beránka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupních pečeme 45 - 50 minut. Upečeného beránka necháme mírně vychladnout v pečicí formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
- 3Na menší kousky nalámanou čokoládu vložíme do vhodné nádoby, kterou umístíme nad horkou vodní lázeň. Přidáme Heru a za stálého míchání čokoládu s Herou rozpustíme na hladkou lesklou hmotu. Necháme mírně vychladnout a potřeme celého beránka. Vložíme do lednice, kde necháme čokoládu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.