Beránek velikonoční
50 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 3špetkyMouka pšeničná hrubá
- 10dekagramůCukr krupice
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 20dekagramůMouka polohrubá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceHrozinky
- 1hrstMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem.
- 2Mezi tím si dáme do malé nádoby vařit vodu, jakmile začne vařit, vhodíme do ní hrst mandlí, necháme asi 2 min. povařit a vodu slijeme. Mandle vyloupneme ze slupky.
- 3Horkou vodou si spaříme rozinky.
- 4Do utřené směsi přidáme asi 1 lžíci citronové šťávy, postupně zašleháváme mouku a na každý žloutek přidáme lžíci studené vody (pokud jsou vejce větší, přidáme navíc 2 lžíce vody).
- 5Pak přisypeme rozinky a na drobné kousky nasekané mandle. Nakonec zamícháme sníh z bílků.
- 6Formu vymastíme a lehce vysypeme moukou, do očí dáme po jedné rozince a na čumáček vyloupnutou mandli. Pečeme pozvolna v předehřáté troubě asi 30-40 minut.
- 7Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.