Berek s jogurtem a skopovou klobásou
70 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej stolní
- 125gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůJogurt bílý
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1kusKlobása skopová
- 100gramůRajčata
- 30gramůFeferony
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku, jogurt, měkké máslo, prášek do pečiva a sůl dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
- 2Těsto vyválíme v plát, který pokrájíme na čtverce 8x8 cm.
- 3Drobně pokrájená oloupaná rajčata, klobásu a feferonky podusíme na oleji.
- 4Vzniklou náplň klademe do středů čtverců z těsta. Protilehlé cípy dobře spojíme a přendáme na vymazaný plech. Bereky pomažeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut při 175 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.