Berek s párky
90 min.
Ingredience
- 300mililitrůJogurt bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůRajčata
- 1lžičkaTymián sušený
- 4kusyPárky jemné
- 80gramůPaprika červená
- 2špetkySůl
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papriku, rajčata a párky pokrájíme na malé kousky a zamícháme. Vše osolíme a okořeníme tymiánem.
- 2100 ml jogurtu, máslo a 2 vejce dobře ušleháme v hladkou kaši.
- 3Z 500 g mouky, 200 ml jogurtu, vejce, kypřicího prášku a soli si vyrobíme hladké těsto, které rozdělíme na 3 díly.
- 4Každý z dílů uválíme do tenkého kulatého plátu, který potřeme připravenou kaší z jogurtu, másla a vejce. Nakonec každý plát rozdělíme na 8 výsečí.
- 5Na širší konec každé výseče dáme lžící směsi z párků a zeleniny a srolujeme. Hotové roličky necháme hodinu odležet. Potom každou roličku potřeme žloutkem a necháme 30 minut péct v troubě vyhřáté na 175 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.