Berlínské malinové taštičky
24 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůDroždí
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžíceRum
- 100gramůMarmeláda malinová
- 1lžíceCukr moučkový
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, vlijeme 3lžíce vlažného mléka, lžičku cukru, promícháme, zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
- 2Poté přidáme zbylé mléko, cukr, žloutky, olej, špetku soli a rum a propracujeme v hladké těsto. Na teplém místě necháme asi 20min vykynout.
- 3Na pomoučeném vále vyválíme plát, vykrojíme z něj cca 8cm velká kolečka. Doprostřed každého dáme lžičku džemu a přeložíme napůl. Okraje k sobě přitiskneme, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout dalších 20min.
- 4Mezitím rozehřejeme olej na 180C. Taštičky smažíme 2min zakryté, poté odkryjeme, obrátíme a smažíme další 2min.
- 5Necháme okapat, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.