Bernské rösti
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 60gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme na nudličky. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory, cibuli a slaninu. Vše osolíme a promícháme. Brambory stlačíme vařečkou, aby vytvořily souvislou hmotu. Opékáme je asi 10 minut a v případě potřeby uvolníme ode dna, aby se pokrm nepřipálil.
- 3Když jsou brambory na jedné straně opečené, obrátíme je pomocí talíře a znovu opékáme dokřupava.
- 4Na rösti položíme plátky sýru a necháme rozpustit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.