Bernské rösti

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme na nudličky. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory, cibuli a slaninu. Vše osolíme a promícháme. Brambory stlačíme vařečkou, aby vytvořily souvislou hmotu. Opékáme je asi 10 minut a v případě potřeby uvolníme ode dna, aby se pokrm nepřipálil.
  • 3
    Když jsou brambory na jedné straně opečené, obrátíme je pomocí talíře a znovu opékáme dokřupava.
  • 4
    Na rösti položíme plátky sýru a necháme rozpustit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.