Bernský meruňkový nákyp

65 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou do pěny. Přidáme maizenu a kypřící prášek, meruňky bez pecky nakrájené na čtvrtky. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymažeme bohatě máslem, naplníme tvarohovou hmotou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. Ozdobit můžeme jednotlivé porce plátky čerstvých meruněk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.