Bernský meruňkový nákyp
65 min.
Ingredience
- 400gramůTvaroh jemný
- 100gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 600gramůMeruňky
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou do pěny. Přidáme maizenu a kypřící prášek, meruňky bez pecky nakrájené na čtvrtky. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymažeme bohatě máslem, naplníme tvarohovou hmotou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. Ozdobit můžeme jednotlivé porce plátky čerstvých meruněk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.