Bešamel s jablky a celerem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer a sladkokyselá jablka oloupeme, omyjeme, jablka rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Celer i jablka nakrájíme na malé kostky a dáme do rendlíku s 5 dl vody. Přidáme sůl, cukr, 0.5 lžičky citrónové šťávy a dusíme přibližně 15-20 minut pod poklicí doměkka.
  • 2
    Mezitím v druhém rendlíku rozpustíme lžíci másla. Přidáme k ní lžíci polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Postupně za stálého míchání přiléváme zeleninový vývar, mícháme a necháme omáčku zlehka probublávat. Musí být hladká. Vaříme ji přibližně 15 minut.
  • 3
    Podušený celer s jablky v mírně vychladlém vývaru rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a vše za stálého míchání přilijeme do bešamelové omáčky. Přimícháme lžíci smetany, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
  • 4
    Nakonec omáčku podle chuti dosolíme a podáváme. Omáčka by měla mít mírně sladkokyselou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.