Bezé dort Pavlova

95 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
733 mg
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky se špetkou soli vyšleháme v míse na pevný sníh. Potom po lžících zašleháváme cukr a když bude sníh lesklý, zašleháme maizenu a ocet. Sníh naneseme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu o průměru 20cm. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě asi 75 minut dokřupava. Necháme v troubě úplně vychladnout. Smetanu ušleháme dohusta a naneseme na bezé. Dort ozdobíme omytým a oloupaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Asi trochu kalorická bomba, ale bude to určitě dobré.