Bezé dort Pavlova
95 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 350gramůCukr krupice
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaOcet vinný
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1hrstJahody zahradní
- 1kusKiwi
- 1kusMučenka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
733 mg
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Bílky se špetkou soli vyšleháme v míse na pevný sníh. Potom po lžících zašleháváme cukr a když bude sníh lesklý, zašleháme maizenu a ocet. Sníh naneseme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu o průměru 20cm. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě asi 75 minut dokřupava. Necháme v troubě úplně vychladnout. Smetanu ušleháme dohusta a naneseme na bezé. Dort ozdobíme omytým a oloupaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Asi trochu kalorická bomba, ale bude to určitě dobré.