Bezé dortíky se zmrzlinou

200 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme bílky se solí a do sněhu přitom zvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem naneseme 4 kulaté kopečky sněhu. Bezé sušíme v mírně vyhřáté, pootevřené troubě nejméně 3 hodiny. Vanilkovou zmrzlinu promícháme s ovocnou zmrzlinou. Vychladlé bezé opatrně rozkrojíme, naplníme zmrzlinou a ozdobíme lístky meduňky. Podáváme s granátovým jablkem nakrájeným na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.