Bezé dortíky se zmrzlinou
200 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krupice
- 1lžíceCukr vanilka
- 250gramůZmrzlina vanilková
- 1kusMeduňka
- 1kusJablko granátové
- 250gramůZmrzlina jahodová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme bílky se solí a do sněhu přitom zvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem naneseme 4 kulaté kopečky sněhu. Bezé sušíme v mírně vyhřáté, pootevřené troubě nejméně 3 hodiny. Vanilkovou zmrzlinu promícháme s ovocnou zmrzlinou. Vychladlé bezé opatrně rozkrojíme, naplníme zmrzlinou a ozdobíme lístky meduňky. Podáváme s granátovým jablkem nakrájeným na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.