Bezé roláda se šlehačkou

19 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
591 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    180g bílků odpovídá množství 5-6 vaječných bílků.
  • 2
    Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Během šlehání přisypáváme cukr.
  • 3
    V míse smícháme mouku s mletými ořechy a směs zlehka vmícháme do ušlehaného sněhu.
  • 4
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu pocukrujeme.
  • 5
    Plát pečeme v troubě vyhřáté na 220°C jen asi 4 minuty, vyjmeme z trouby a ihned srolujeme.
  • 6
    Po vychladnutí roládu rozbalíme, pečicí papír odstraníme.
  • 7
    Smetanu vyšleháme se ztužovačem a natřeme na upečený plát. Roládu znovu zabalíme a do podávání uchováme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.