Bezé roláda se šlehačkou
19 min.
Ingredience
- Náplň
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- Na posypání těsta
- 2lžíceCukr krupice
- Těsto
- 180gramůVaječný bílek slepičí
- 48gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 2gramyCukr krupice
- 48gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
591 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1180g bílků odpovídá množství 5-6 vaječných bílků.
- 2Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Během šlehání přisypáváme cukr.
- 3V míse smícháme mouku s mletými ořechy a směs zlehka vmícháme do ušlehaného sněhu.
- 4Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu pocukrujeme.
- 5Plát pečeme v troubě vyhřáté na 220°C jen asi 4 minuty, vyjmeme z trouby a ihned srolujeme.
- 6Po vychladnutí roládu rozbalíme, pečicí papír odstraníme.
- 7Smetanu vyšleháme se ztužovačem a natřeme na upečený plát. Roládu znovu zabalíme a do podávání uchováme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.