Bezinkové květy smažené ve vinném těstíčku

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
87 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se špetkou soli, vínem, žloutky a olejem. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Bezinkové květy omyjeme, necháme okapat, obalíme je v připraveném těstíčku.
  • 3
    Smažíme v dostatečném množství oleje - květy by měly v oleji plavat. Usmažené bezinky necháme okapat na mřížce.
  • 4
    Podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.