Bezinkové květy smažené ve vinném těstíčku
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůVíno bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 12kusůBezinky
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5litrOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
87 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se špetkou soli, vínem, žloutky a olejem. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Bezinkové květy omyjeme, necháme okapat, obalíme je v připraveném těstíčku.
- 3Smažíme v dostatečném množství oleje - květy by měly v oleji plavat. Usmažené bezinky necháme okapat na mřížce.
- 4Podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.