Bezinkový kompot s citronovou kůrou a kořením

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyBezinky
    • 1kilogramCukr krystal
    • 1,25litryVoda pitná
    • 4kusyHřebíček
    • 1kusSkořice celá
    • 2lžičkyCitronová kůra
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
23 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé bezinky očistíme, důkladně propláchneme na sítu, odstraníme stopky a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme citronovou kůru, hřebíček a skořici, několik minut povaříme a scedíme.
  • 2
    Roztok opět přivedeme k varu, přidáme bezinky, vaříme cca 5 minut, odstavíme a odložíme na chladné místo do druhého dne.
  • 3
    Poté znovu přivedeme k varu, horký kompot rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Zabalíme do deky, takto necháme vychladnout a uložíme na studené a temné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Bezinkový kompot s citronovou kůrou a kořením
Prosímvás, proč se to má nechat odležet do druhého dne? děkuji