Bezinkový kompot s citronovou kůrou a kořením
30 min.
Ingredience
- 3kilogramyBezinky
- 1kilogramCukr krystal
- 1,25litryVoda pitná
- 4kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 2lžičkyCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
23 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Zralé bezinky očistíme, důkladně propláchneme na sítu, odstraníme stopky a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme citronovou kůru, hřebíček a skořici, několik minut povaříme a scedíme.
- 2Roztok opět přivedeme k varu, přidáme bezinky, vaříme cca 5 minut, odstavíme a odložíme na chladné místo do druhého dne.
- 3Poté znovu přivedeme k varu, horký kompot rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Zabalíme do deky, takto necháme vychladnout a uložíme na studené a temné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Bezinkový kompot s citronovou kůrou a kořením
Prosímvás, proč se to má nechat odležet do druhého dne? děkuji