Bezlepková máslová bábovka Jizerka
60 min.
Ingredience
- 350gramůMouka bezlepková Jizerka
- 6kusůVejce slepičí
- 2kusyCukr vanilka
- 150gramůCukr krupice
- 2gramyMáslo čerstvé
- 0,5kusKypřící prášek bezlepkový
- Na vytření a posypání
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
112 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku zn. Jizerka s 1/2 sáčkem bezlepkového prášku do pečiva.
- 2V druhé míse utřeme 6 žloutků s krystalovým cukrem, 2 sáčky vanilkového cukru a máslem do pěny. Poté postupně do utřeného másla zamícháme prosátou mouku. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta.
- 3Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 40 minut.
- 4Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Forma tak bábovku uvolní.
- 5Bábovku necháme vychladnout, posypeme ji moučkovým cukrem, poté nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.