Bezlepková máslová bábovka Jizerka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
112 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku zn. Jizerka s 1/2 sáčkem bezlepkového prášku do pečiva.
  • 2
    V druhé míse utřeme 6 žloutků s krystalovým cukrem, 2 sáčky vanilkového cukru a máslem do pěny. Poté postupně do utřeného másla zamícháme prosátou mouku. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta.
  • 3
    Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 40 minut.
  • 4
    Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Forma tak bábovku uvolní.
  • 5
    Bábovku necháme vychladnout, posypeme ji moučkovým cukrem, poté nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.