Bezlepková pizza s kečupem a sýrem
60 min.
Ingredience
- Obloha
- 20gramůŠunka dušená
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika žlutá
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- Těsto
- 300gramůMouka Promix Uni
- 20gramůDroždí sušené
- 2gramySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceKečup
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1536 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
84 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těsto: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek. Do vzešlého kvásku přimícháme olej a žloutky. Směs ochutíme solí a společně s moukou vymícháme těsto dohladka.
- 2Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem, a mokrou rukou vyhladíme do výšky jednoho centimeru. Potom těsto potřeme kečupem, pokapeme olejem a posypeme sušeným oregánem. Nakonec poklademe na kečup oblohu a pizzu pečeme dozlatova v dobře vyhřáté troubě. Pizzu servírujeme teplou, rozkrájenou na porce.
- 3Obloha: Šunku, rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, sýr nastrouháme. Na rozetřený kečup na pizze rozložíme kousky šunky, rajčat a papriky a zasypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.