Bezlepková pizza s kečupem a sýrem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1536 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
84 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek. Do vzešlého kvásku přimícháme olej a žloutky. Směs ochutíme solí a společně s moukou vymícháme těsto dohladka.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem, a mokrou rukou vyhladíme do výšky jednoho centimeru. Potom těsto potřeme kečupem, pokapeme olejem a posypeme sušeným oregánem. Nakonec poklademe na kečup oblohu a pizzu pečeme dozlatova v dobře vyhřáté troubě. Pizzu servírujeme teplou, rozkrájenou na porce.
  • 3
    Obloha: Šunku, rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, sýr nastrouháme. Na rozetřený kečup na pizze rozložíme kousky šunky, rajčat a papriky a zasypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.