Bezlepková veka z jogurtu
70 min.
Ingredience
- 250mililitrůJogurt bílý
- 450mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr krupice
- 450gramůMouka bezlepková
- 1,5lžičkySůl
- 20gramůDroždí sušené
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zapneme troubu, aby se předehřála 200°C. V míse smícháme mléko, jogurt a 3 lžíce oleje, ochutíme solí a cukrem a přimícháme po částech mouku a přemístíme těsto do zbylým olejem vymazané formy na srnčí hřbet. Povrch těsta posypeme sušeným droždím a pečeme v troubě dozlatova.
- 2Po upečení necháme veku vystydnout a použijeme jako klasickou veku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.