Bezlepková veka z jogurtu

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapneme troubu, aby se předehřála 200°C. V míse smícháme mléko, jogurt a 3 lžíce oleje, ochutíme solí a cukrem a přimícháme po částech mouku a přemístíme těsto do zbylým olejem vymazané formy na srnčí hřbet. Povrch těsta posypeme sušeným droždím a pečeme v troubě dozlatova.
  • 2
    Po upečení necháme veku vystydnout a použijeme jako klasickou veku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.