Bezlepkové houstičky
90 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 450gramůMouka bezlepková
- 4lžíceOlej stolní
- 2lžičkySůl
- 1kusDroždí sušené
- 1hrstSýr Eidam cihla 40%
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
471 mg
Cukr
142 mg
Postup přípravy
- 1Do domácí pekárny nalijeme tekuté suroviny.
- 2Do rohu vysypeme sůl.
- 3Vsypeme mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme droždí. Navrch nasypeme sýr.
- 4Zvolíme program kynutí 90 minut a necháme kynout.
- 5Poté vyklopíme a uděláme bochánky, které necháme 20 minut dokynout.
- 6Potřeme je rozšlehanými žloutky s trochou mléka a posypeme sýrem a 20 minut zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.