Bezlepkové koblížky s jahodovým džemem
80 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí sušené
- 1lžíceCukr krystal
- 2gramySůl
- 300gramůMouka bezlepková
- 200gramůDžem jahodový
- 9lžicOlej stolní
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce rozmícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek. Ve vzešlém kvásku rozmícháme žloutek, špetku soli a za stálého míchání přisypáváme mouku.
- 2Těsto musí být tak tuhé, abychom z něj mohli vytvarovat kuličky. Kuličky vytvarujeme a injekční stříkačkou do kuliček vstříkneme jahodový džem. Potom vpich stříkačky zamázneme těstem a kuličky smažíme na oleji dozlatova. Koblížky servírujeme studené, především dětem, jako svačinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.