Bezlepkové koblížky s jahodovým džemem

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůDroždí sušené
    • 1lžíceCukr krystal
    • 2gramySůl
    • 300gramůMouka bezlepková
    • 200gramůDžem jahodový
    • 9lžicOlej stolní
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažném mléce rozmícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek. Ve vzešlém kvásku rozmícháme žloutek, špetku soli a za stálého míchání přisypáváme mouku.
  • 2
    Těsto musí být tak tuhé, abychom z něj mohli vytvarovat kuličky. Kuličky vytvarujeme a injekční stříkačkou do kuliček vstříkneme jahodový džem. Potom vpich stříkačky zamázneme těstem a kuličky smažíme na oleji dozlatova. Koblížky servírujeme studené, především dětem, jako svačinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.