Bezlepkové křupavé pečivo s česnekem

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Semínka quinoi namočíme alespoň 8 hodin předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a semínka dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je mixéru, přidáme k nim utřený česnek se solí, vlahou vodu a směs rozmixujeme dohladka.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 225°C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem. Poté rozmixovaná semínka dáme do mísy, přidáme chia semínka, kypřící prášek do pečiva a znovu vše dobře rozmícháme. Těsto by mělo být polořidké a hladké. Vylijeme ho na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme na velmi tenkou placku o síle 3-4mm. Plech s těstem vložíme do trouby a pečeme zprudka dozlatova celkem 16-18 minut. Vychladlé pečivo nakrájíme na obdélníčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.