Bezlepkové lívanečky s povidly a tvarohovým krémem
50 min.
Ingredience
- 2lžičkyCukr krystal
- 20gramůDroždí sušené
- 2gramySůl
- 250gramůMouka bezlepková
- 2lžíceCukr moučkový
- 250gramůTvaroh měkký
- 100gramůPovidla švestková
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej rostlinný
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Droždí smícháme s mlékem a cukrem a necháme vzkypět na teplém místě. Do vzešlého kvásku vmícháme celé vejce, špetku soli a mouku, čímž získáme tužší těsto.
- 2Z tohoto těsta vykrajujeme lžící menší kousky, ze kterých tvarujeme na pomoučeném vále placičky. Placičky necháme vykynout na teplém místě a po vykynutí je upečeme na rozehřátém oleji z obou stran.
- 3Hotové lívanečky potřeme z obou stran rozpuštěným máslem, švestkovými povidly a na povidla dáme lžičku tvarohu, utřeného s 2 lžícemi moučkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.