Bezlepkové mandlovo-zázvorové sušenky s brusinkami
265 min.
Ingredience
- 390gramůMandle
- 1lžíceKarob
- 60gramůSlunečnice loupaná
- 1špetkaSůl mořská
- 3lžíceSirup javorový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50mililitrůVoda pitná
- 90gramůBrusinky sušené
- 50gramůČokoláda 70% kakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
54 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
15 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omyté sušené brusinky necháme v sítu okapat, pak je osušíme a odložíme. Plech si vyložíme pečícím papírem. Oloupané, jemně strouhané mandle dáme do mixéru. Přidáme k ním karobový prášek, loupaná slunečnicová semínka, špetku soli, javorový sirup, mletý zázvor, vodu a směs rozmixujeme tak, že vznikne dost husté těsto.
- 2Z mixéru těsto dáme do mísy, dobře vypracujeme, promícháme s pokrájenými brusinkami a nakonec s nasekanou kvalitní čokoládou. Vytvoříme váleček, který dáme na vál. Pak ho vyválíme na tenkou placku o síle asi 0.5mm. Z těsta si vykrojíme formičkami různé tvary (srdíčka, květy, kolečka aj.), které poklademe na připravený plech. Plech s vykrojenými tvary vložíme do předehřáté trouby na 40°C, troubu necháme pootevřenou asi na 10cm a budeme je sušit přibližně 3.5-4.5hod.
- 3Hotové sušenky můžeme podávat hned, nebo si je odložit do dózy, kterou dobře uzavřeme. Takto nám sušenky vydrží i týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.