Bezlepkové máslové bagetky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka bezlepková Jizerka
- 0,5kusKypřící prášek bezlepkový
- 22gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 3,5decilitryVoda pitná
- 7gramůSůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- Na vytření forem
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicStrouhanka bezlepková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
66 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, kterou promícháme s bezlepkovým práškem do pečiva. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 22 g kvasnic, přidáme 1 lžičku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.5 dl vlažné vody, 7 g soli a 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla. Těsto promícháme a poté důkladně uhněteme.
- 2Těsto dáme do máslem vytřených bagetkových forem, které vysypeme bezlepkovou moukou. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme v teple kynout přibližně 1 hodinu.
- 3Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
- 4Podáváme po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.