Bezlepkové máslové bagetky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
66 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, kterou promícháme s bezlepkovým práškem do pečiva. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 22 g kvasnic, přidáme 1 lžičku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.5 dl vlažné vody, 7 g soli a 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla. Těsto promícháme a poté důkladně uhněteme.
  • 2
    Těsto dáme do máslem vytřených bagetkových forem, které vysypeme bezlepkovou moukou. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme v teple kynout přibližně 1 hodinu.
  • 3
    Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
  • 4
    Podáváme po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.