Bezlepkové minibagetky
40 min.
Ingredience
- 330gramůMouka bezlepková Jizerka
- 20gramůMouka pohanková
- 12gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 3,5decilitryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 40gramůMed včelí
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
73 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, pohankovou mouku a spolu je promícháme.
- 2Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 12 g kvasnic, přidáme špetku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.3 dl vlažné vody, 5 g soli, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, 40 g oleje, 40 g tekutého medu, těsto promícháme a poté důkladně uhněteme. Těsto musí být vláčné a hladké. Dáme ho na vál a vytvarujeme malé bochánky, které vložíme do forem na muffiny. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme přibližně 1 hodinu v teple vykynout.
- 3Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme je vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.