Bezlepkové muffiny s mandlemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
59 g
Sacharidy
75 g
Cukr
69 g
Vápník
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší formičky na 12 kusů muffinů vyložíme papírovými košíčky.
  • 2
    Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a vše vyšleháme do pěny. Zvlášť z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • 3
    Jeden vanilkový lusk rozkrojíme a tupou stranou nože dřeň (zrníčka) vyškrábeme z obou polovin lusků a přidáme ji k utřenému máslu. Znovu máslo dobře promícháme. Bezlepkové sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je najemno rozdrtíme. Smícháme je s bezlepkovým kypřícím práškem, nastrouhanými loupanými mandlemi a směs zamícháme k utřenému máslu. Přidáme smetanu a znovu vše prošleháme, až se směs dokonale spojí. Nakonec zapracujeme zlehka sníh z bílků. Formičky na muffiny naplníme do 2/3 a dáme je do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené muffiny necháme asi vychladnout.
  • 4
    Připravíme polevu: v misce vymícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou a skořicí dohladka. Povrch upečených muffinů potřeme polevou a ozdobíme plátky mandlí. Polevu necháme zatuhnout, poté muffiny dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.