Bezlepkové mufiny s avokádem a oříšky
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Těsto
- 110gramůPROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
- 1lžíceKypřící prášek bezlepkový
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusAvokádo
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMed včelí
- 3lžíceBrusinky sušené
- 3lžíceSlunečnicová semínka loupaná BIO
- 3lžíceČokoláda 70% kakao
- 100gramůMouka cizrnová
- 100gramůMouka rýžová
- 3lžíceŘecký jogurt
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, promícháme ji s čokoládovým proteinem, kypřícím práškem, citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu a vyškrabanými zrníčky z jednoho vanilkového lusku.
- 2Omyté zralé avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, pak ho oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy a rozmačkáme ho vidličkou. Přidáme k němu, vejce, med, jogurt, omyté sušené brusinky, slunečnicová loupaná semínka, na kousky nakrájenou čokoládu a vše dobře promícháme. Pak postupně do řídké směsi zapracujeme sypkou směs.
- 3Vymícháme si hladké těsto, kterým naplníme silikonové formičky na muffiny (střední velikost). Formičky naplníme do 2/3 výšky, na střed těsta položíme rozkrájené vlašské ořechy, formičky poklademe na pečící plech a vložíme je do vyhřáté trouby. Pečeme je dozlatova 17-20 minut.
- 4Vychladlé muffiny vyklopíme a podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.