Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou
60 min.
Ingredience
- Bílková poleva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 2gramySolamyl
- Těsto
- 300gramůMouka bezlepková
- 200gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 2lžičkyKoření perníkové
- 2gramySůl
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
102 mg
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Těsto: Ve vodní lázni, ve větší míse, rozpustíme máslo a med. V tomto roztoku potom rozmícháme moučkový cukr a lžičku kořenící směsi do perníku. Potom základ těsta z ohně odebereme, ochutíme špetkou soli, lžičkou skořice a postupně vmícháváme bezlepkovou mouku. Těsto důkladně prohněteme a necháme v lednici nebo na chladném místě odpočinout do druhého dne.
- 2Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a cukrářskými vykrajovátky vykrajujeme tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Upečené pečivo necháme vychladnout a potom zdobíme bílkovou polevou. Perníčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.
- 3Bílková poleva: Moučkový cukr několikrát prosejeme, abychom jej zbavili hrudek. Prosátý cukr potom dohladka vymícháme se lžičkou citrónové šťávy a špetkou solamylu.
- 4Polevou plníme cukrářský zdobící sáček a zdobíme vychladlé perníčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.