Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
102 mg
Cukr
71 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Ve vodní lázni, ve větší míse, rozpustíme máslo a med. V tomto roztoku potom rozmícháme moučkový cukr a lžičku kořenící směsi do perníku. Potom základ těsta z ohně odebereme, ochutíme špetkou soli, lžičkou skořice a postupně vmícháváme bezlepkovou mouku. Těsto důkladně prohněteme a necháme v lednici nebo na chladném místě odpočinout do druhého dne.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a cukrářskými vykrajovátky vykrajujeme tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Upečené pečivo necháme vychladnout a potom zdobíme bílkovou polevou. Perníčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.
  • 3
    Bílková poleva: Moučkový cukr několikrát prosejeme, abychom jej zbavili hrudek. Prosátý cukr potom dohladka vymícháme se lžičkou citrónové šťávy a špetkou solamylu.
  • 4
    Polevou plníme cukrářský zdobící sáček a zdobíme vychladlé perníčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.