Bezlepkové vafle z bramborového škrobu
60 min.
Ingredience
- 500gramůSolamyl - bramborový škrob
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůCukr krystal
- 250gramůTuk Zlatá Haná
- 60gramůCukr vanilka
- 2gramySůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
57 g
Cukr
10 g
Vápník
19 mg
Postup přípravy
- 1Tuk vyšleháme do pěny s cukrem, vejci, bramborovým škrobem a s vanilkovým cukrem. Těsto ochutíme solí, necháme 15 minut odpočinout. Odpočaté těsto naléváme do vaflovače s hlubšími mřížkami, těsto upečeme.
- 2Hotové vafle necháme vychladnout na mřížkové podložce, aby se nezapařily a podáváme dětem jako svačinku, nebo jako pohoštění návštěvám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.