Bezlepkové základní kynuté těsto na koláče, buchty, záviny
20 min.
Ingredience
- Kvásek
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 22gramůDroždí
- 100lžičekCukr krupice
- Na posypání
- 1lžíceMouka bezlepková Mantler
- Přísady do těsta
- 1gramMouka bezlepková Mantler
- 100gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
200 mg
Cukr
196 g
Postup přípravy
- 1V misce připravíme kvásek: do 1 dl vlahého mléka rozdrobíme 22 g kvasnic a přimícháme 1 lžičku cukru, kvásek necháme vzejít.
- 2Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku zn. Mantler, přidáme 80 - 100 g cukru, 3 žloutky, 1,5 dl vlahého mléka, lžíci oleje a špetku soli. Přidáme kvásek, těsto důkladně propracujeme. Mělo by být hladké, vláčné a polotuhé.
- 3Těsto posypeme lžící bezlepkové mouku Mantler, zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 30 minut v teple vykynout. Vykynuté těsto dále zpracujeme podle toho, co zrovna budeme chtít upéct. Těsto se hodí na buchty, záviny, koláče, hřebeny, pletýnky aj.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.