Bezlepkové základní kynuté těsto na koláče, buchty, záviny

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
200 mg
Cukr
196 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce připravíme kvásek: do 1 dl vlahého mléka rozdrobíme 22 g kvasnic a přimícháme 1 lžičku cukru, kvásek necháme vzejít.
  • 2
    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku zn. Mantler, přidáme 80 - 100 g cukru, 3 žloutky, 1,5 dl vlahého mléka, lžíci oleje a špetku soli. Přidáme kvásek, těsto důkladně propracujeme. Mělo by být hladké, vláčné a polotuhé.
  • 3
    Těsto posypeme lžící bezlepkové mouku Mantler, zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 30 minut v teple vykynout. Vykynuté těsto dále zpracujeme podle toho, co zrovna budeme chtít upéct. Těsto se hodí na buchty, záviny, koláče, hřebeny, pletýnky aj.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.