Bezlepkový chléb z domácí pekárny
130 min.
Ingredience
- 200gramůSměs na chléb v prášku
- 200gramůMouka pohanková
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 3lžíceBurisony
- 1lžíceSlunečnice - semena
- 1lžičkaKmín drcený
- 20gramůDroždí sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pečicí nádoby domácí pekárny nejprve nalijeme všechny tekuté přísady - mléko, olej a vejce. Na tekuté suroviny nasypeme sypké přísady - bezlepkovou mouku, burisony, slunečnicová semínka, kmín, cukr a směs ochutíme solí. Úplně nakonec připravované těsto
- 2zasypeme sušeným droždím. Pekárnu nastavíme na rychlý program - Glutein frei a zapneme. Jakmile se suroviny spojí v těsto, pekárnu otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin do těsta. Pečeme podle programu pekárny.
- 3Servírujeme vychladlé jako klasický chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.